Nasza L-arginina jest produktem wegańskim, pochodzi z fermentacji trzciny cukrowej i topinamburu (bez modyfikacji genetycznych). Jako baza odżywcza dla mikroorganizmów używanych do fermentacji (bez inżynierii genetycznej) służą wyłącznie czyste surowce roślinne. Do produkcji nie stosuje się żadnych składników zwierzęcych, takich jak żelatyna, włosy czy pióra, a jedynie roślinne, odnawialne surowce.
W wyniku złożonego procesu produkcji otrzymujemy surowiec o najwyższej czystości, o czystości na poziomie 99,7%, bez żadnych dodatków.
Jako otoczki kapsułek używamy specjalnych kapsułek HPMC, które w przeciwieństwie do większości innych kapsułek HPMC lub z pullulanu dostępnych na rynku, są produkowane w 100% bez substancji pomocniczych karagenu i PEG, które nie muszą być deklarowane. Do pakowania zamiast plastiku używamy chroniącego przed światłem i przyjaznego dla środowiska szkła bursztynowego..