Nasze białko serwatkowe w proszku jest najwyższej jakości i jest wykonane w 100% z koncentratu białka serwatkowego pochodzącego z kontrolowanej produkcji. Używane mleko pochodzi wyłącznie od krów mlecznych z UE. Dobrostan, dobre samopoczucie i zdrowie zwierząt mają najwyższy priorytet. Zgodnie z programem dobrostanu zwierząt "Five Freedoms", krowy mleczne żyją w naturalnym środowisku ze swoimi współplemieńcami i mają swobodny dostęp do paszy i wody. Koncentrat białka serwatkowego jest ekstrahowany z serwatki przy użyciu delikatnego procesu filtracji. Ma on naturalnie wyższą zawartość tłuszczu i pełne spektrum aminokwasów.
Nasze białko serwatkowe w proszku "Santo Domingo Cacao" charakteryzuje się naturalnie kremowym mlecznym smakiem, który jest doskonale dopełniony intensywnym, czekoladowym, lekko gorzkim delikatnym smakiem kakao odmiany Santo Domingo. Wszystkie nasze proszki białkowe są produkowane całkowicie bez sztucznych aromatów, dodatku cukru lub sztucznych substancji słodzących. Używamy wyłącznie naturalnych aromatów i wysokiej jakości składników premium. To białko w proszku zawiera łącznie ponad 13% wysokiej jakości kakao w proszku.
Ten produkt znajduje się na Liście Kolońskiej® dla produktów o zminimalizowanym ryzyku dopingu. Lista Kolońska® jest inicjatywą mającą na celu zapobieganie dopingowi i zawiera listę suplementów diety, które zostały przetestowane pod kątem wybranych substancji dopingujących przez jedno z wiodących na świecie laboratoriów wyspecjalizowanych w takich analizach. Jako partner Listy Kolońskiej® zapewniamy większą przejrzystość na bardzo zróżnicowanym rynku i wspieramy sportowców, drużyny, kluby i stowarzyszenia w ocenie tych produktów.
Do pakowania używamy szczególnie wysokiej jakości, hermetycznych torebek chroniących smak z zamknięciem strunowym. Zapewniają one wysoki poziom ochrony barierowej, aby w jak największym stopniu chronić proszek przed wilgocią i czynnikami zewnętrznymi.