Nasze białko serwatkowe w proszku to produkt najwyższej jakości i jest wykonane w 100% z izolatu białka serwatkowego pochodzącego z kontrolowanej produkcji. Używane tutaj mleko pochodzi wyłącznie od krów mlecznych z UE. Dobrostan, dobre samopoczucie i zdrowie zwierząt mają najwyższy priorytet. Zgodnie z programem dobrostanu zwierząt "Five Freedoms", krowy mleczne żyją w naturalnym środowisku i mają swobodny dostęp do paszy i wody. Izolat białka serwatkowego jest ekstrahowany z serwatki przy użyciu delikatnego procesu filtracji (Cross Flow Microfiltration). Ma niską zawartość tłuszczu i laktozy oraz pełne spektrum aminokwasów.
Nasz izolat białka serwatkowego w proszku "Matcha" charakteryzuje się wyjątkowym smakiem, uzyskanym dzięki dodatkowi japońskiej matcha w proszku i posiada wspaniale kremową konsystencję. Wszystkie nasze proszki białkowe są produkowane całkowicie bez sztucznych aromatów, dodatku cukru lub sztucznych substancji słodzących. Używamy wyłącznie naturalnych aromatów i wysokiej jakości składników premium. Na przykład ten proszek białkowy zawiera ponad 3% prawdziwej, najwyższej jakości japońskiej matchy w proszku z ekskluzywnego sklepu z herbatami Yoshi en. Dodatkowo ten produkt zawiera funkcjonalny cukier D-tagatozę, którego zalety są dobrze znany ekspertom.
Ten produkt znajduje się na liście Liście Kolońskiej® produktów o zminimalizowanym ryzyku dopingu. Lista Kolońska® jest inicjatywą mającą na celu zapobieganie dopingowi i zawiera listę suplementów diety, które zostały przetestowane pod kątem wybranych substancji dopingujących przez jedno z wiodących na świecie laboratoriów wyspecjalizowanych w takich analizach. Jako partner Listy Kolońskiej® zapewniamy większą przejrzystość na bardzo zróżnicowanym rynku i wspieramy sportowców, drużyny, kluby i stowarzyszenia w ocenie tych produktów.
Do pakowania używamy szczególnie wysokiej jakości, hermetycznych torebek chroniących smak z zamknięciem strunowym. Zapewniają one wysoki poziom ochrony barierowej, aby w jak największym stopniu chronić proszek przed wilgocią i czynnikami zewnętrznymi.